ZELF EEN VLIEGTUIG BESTUREN
Brevet van 'Privaat Piloot'

Het allereerste vliegbrevet van elke piloot is de “Private Pilot Licence” (PPL), het brevet van Privaat Piloot. Na het behalen van dit vliegbrevet kan/mag je (met passagiers,-) buiten onze landsgrenzen vliegen bij een aanvaardbare zichtbaarheid en onder ‘normale’ weersomstandigheden (VFR = visual flying rules). Je verkrijgt dit vliegbrevet na het slagen van zowel een theoretisch als praktisch examen.

Bij dit eerste en heel belangrijke vliegbrevet komt het er niet alleen op aan om een vliegtuig te leren besturen maar vooral ook om het nodige “airmenship” te verwerven voor een veilige, deugddoende, en misschien wel een ‘beroeps’, carrière op hoog niveau ! “Airmenship” is de engelse term die de juiste houding van een piloot samenvat in verband met omgaan met en inschatten van moeilijke situaties (slecht weer, technisch pannes, passagiers, navigatie...), correct gebruik van checklisten, correcte en vlotte radiocommunicatie, samenwerking in de cockpit, ...

Ghent Aviation heeft vlieginstructeurs die goed geplaatst zijn om je naar deze hoge “standaard” van de PPL te loodsen !

Nadien ligt de weg open naar tal van mogelijkheden. Verkennen van Europa via de lucht, aerobatics, vervolg opleiding tot beroepspiloot, instrumentvliegen, twin-engine in de USA ... levenslang een bron van uitdagingen en/of  plezier.

Het theoretisch-examen wordt georganiseerd door het Bestuur Der Luchtvaart (BdL), en je legt dit examen af na het volgen van een volledige cursus theorie op de zetel van het BdL te Brussel. Het praktijk-examen kan pas na het slagen in de theorie, en bestaat deels uit het “examen in vlucht” (afgenomen door een examinator aangesteld door het BdL) en deels uit een recentelijk toegevoegde mondelinge test van de engelse taal. (Examen in vlucht kan reeds vanaf je 17de verjaardag !).

Bel vandaag nog voor een afspraak 0476 42.08.17