Night Rating

Night Rating

Deze opleiding is speciaal voor PPL brevethouders die het “leuk vinden” om hun brevet uit te breiden met de bevoegdheid om ook ’s nachts in VFR te vliegen ! Of voor de CPL brevethouders die deze” VFR rating” nodig hebben alvorens aan de IR(A) rating (instrument rating) te mogen beginnen.

Gedurende de praktijktraining (het wettelijk minimum zijn 5 vlieguren) dienen we ons echt te concentreren op de specifieke aspecten van night flying : de landingen, de take-off’s en het navigeren bij nacht. Je persoonlijke skills ivm EBV (Elementair BlindVliegen), landings & T/Os, unusual attitudes, welke ook aan de orde zijn bij night flying, zouden niet echt een probleem meer mogen vormen... Hoedanook zullen we daar een “refresher” rond inbouwen.

Bij Ghent Aviation trachten we deze training heel efficiënt en praktijk gericht te houden. We trainen (theorie en praktijk) in team-verband. Per 2 (of 3) “student pilots” zijn er 2 “nacht” sessies voorzien. Met de nodige wissels op verschillende vliegvelden, waar night VFR kan en mag getraind worden.

Voorwaarden om met deze kwalificatie te mogen starten:

Kostprijs:

Deze prijzen zijn 'all in' (huur vliegtuig, instructorsfee, airport-taksen vliegveld kortrijk, landingsgelden frankrijk, twee overnachtingen in Frankrijk, ...).

In geval van 1 student zitten er 6 vlieguren in het pakket, 5 vlieguren ivm de night VFR, 1 extra vlieguur PIC.
In geval van 2 studenten gaat het om 5 vlieguren ivm de night VFR en 0.5 extra vlieguur PIC.
In geval van 3 studenten gaat het om 5 vlieguren ivm de night VFR en 0.33 extra vlieguur PIC.

Opm : kortingen zijn mogelijk voor groepen van meer dan 3 personen, door in afspraak gezamelijk de theorielessen te volgen ;-)

Bel vandaag nog voor een afspraak 0476 42.08.17